Nieuws Verspilling voeding Radboudumc mede door FoodforCare gedaald tot 11%

6 januari 2017

De 800 gerechtjes van FoodforCare zijn, in tegenstelling tot diverse diepvries concepten, speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijnVan herstel belangrijk zijn. Patiënten krijgen gedurende de dag op zeven eetmomenten kleine, smaakvolle gerechten geserveerd gedifferentieerd naar alle patiënt/dieetgroepen. De patiënt heeft per ronde de keuze uit drie verschillende gerechten, die op gastvrije wijze worden aangeboden.

Patiënt kiest op moment van serveren
FoodforCare leidt ertoe dat er een gesprek plaatsvindt tussen patiënt en de -door FoodforCare opgeleide- voedingsassistent, waarbij gezamenlijk gekozen wordt voor een gerecht. Daar de patiënt ter plekke kiest waar hij zin in heeft wordt de derving enorm beperkt. Tevens wordt kennis opgebouwd door registratie van alle gerechten. Hierbij wordt zowel inzichtelijk wat de populaire gerechten zijn als ook wat de daadwerkelijke intake is qua voedingswaarden.

Uit het patiënttevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten FoodforCare met een 8,6 (voeding) en zelfs met een 9,5 (service door voedingsassistent) waarderen. Op dit moment wordt FoodforCare op alle 21 afdelingen van het Radboudumc en in het Amalia kinderziekenhuis aangeboden.

Het concept wordt wetenschappelijk onderzocht om te evalueren of FoodforCare ook bijdraagt aan optimale voedingsinname De eerste resultaten volgen nog. FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer.

 

Meer nieuws


Betere biomarkers nodig voor CAA Kwart 55plussers heeft CAA maar diagnose is moeilijk vast te stellen

18 april 2024

Ongeveer een kwart van de 55plussers heeft de aandoening, blijkt uit promotieonderzoek van Anna de Kort aan het Radboudumc. Betere biomarkers zijn nodig voor een snellere en goede diagnose.

lees meer

Vapen, een ernstig gezondheidsrisico Artsen slaan alarm tegen vapen

16 april 2024

Artsen spreken zich gezamenlijk uit tegen vapen in de landelijke campagne artsenslaanalarm.nl.

lees meer

Spierontspanning perfect te meten met magnetische hersenstimulatie (TMS) Waardevolle methode voor gereedschapskist neuroloog

15 april 2024

Sommige patiënten hebben spierklachten door niet goed ontspannende spieren, soms veroorzaakt door een erfelijke spierziekte. Te traag ontspannende spieren zijn niet eenvoudig te diagnosticeren. Joery Molenaar ontwikkelde een methode waarmee dit betrouwbaar kan.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor professor Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

12 april 2024

Bij zijn afscheid werd professor Harry van Goor benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Slinkman uit Berg en Dal.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet