01
februari
2017

Traumahelikopter heeft voortaan bloed aan boord

Vanaf 1 februari beschikt het Mobiel Medisch Team van het Radboudumc over een kleine bloedvoorraad aan boord van de traumahelikopter, de Lifeliner3. Voor het aanleveren van bloed moest voorheen een extra vervoersmiddel rijden.

De maatregel komt voort uit de wens van de Mobiel Medisch Teams in Nederland, dat bij ernstig traumatisch letsel op straat indien nodig levensreddende transfusies moet kunnen uitvoeren bij een slachtoffer. De bloedvoorziening in de Lifeliner wordt mogelijk gemaakt door Bernhoven in Uden. Dit ziekenhuis ligt dicht tegen vliegbasis Volkel aan, waar de Lifeliner3 gestationeerd is, waardoor de logistieke aanlevering efficiënt geregeld is.

Door de beschikbaarheid in de Lifeliner beschikt het team 24 uur per dag over enkele eenheden 0-negatief bloed dat ze direct kunnen gebruiken. 0-negatief bloed kan toegediend worden aan iedere patiënt, ongeacht bloedgroep.

Naast het Mobiel Medisch Team van het Radboudumc gaat ook het Mobiel Medisch Team van Erasmus MC op korte termijn vliegen met een bloedvoorraad in de traumahelikopter.

BNR Nieuwsradio: Hoe dikke muizen afvallen en een beter geheugen krijgen

28
mrt
2017
www.bnr.nl

Editie NL: geheugen trainen

17
mrt
2017
www.rtlnieuws.nl
De Kennis van Nu: een vaccin tegen malaria
Malaria eist nog steeds zo’n half miljoen slachtoffers per jaar. Vooral kinderen en zwangere vrouwen gaan eraan dood. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Radboudumc ontwikkelden het vaccin tegen deze infectieziekte. Met het testen van een vaccin op mensen lijkt de laatste fase van het onderzoek in te gaan.
08
mrt
2017
dekennisvannu.nl
Zorg.nu: Hoe werkt een klikprothese?
In Nederland verliezen per jaar ruim 3000 mensen hun been door ziekte of een ongeluk. Mensen kunnen weer leren lopen door middel van een kokerprothese. Maar die passen niet altijd helemaal goed en doen vaak pijn. De klikprothese kan worden aangeklikt aan het oude bot en voelt dus weer als onderdeel van het lichaam. Zorg.nu laat zien hoe dit werkt.
28
feb
2017
zorgnu.avrotros.nl
Persvoorlichters
photo:Esther van der Gaag
Esther van der Gaag
Patiëntenzorg, beleid en onderwijs
06 19 20 26 21
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws