Nijmegen,
15
februari
2017

Onderzoeker Rob ter Horst is een van de nieuwe Faces of Science

Hoe ziet je leven er uit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe jonge promovendi gaan als Faces of Science voor het KNAW verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. Eén van hen wordt Radboudumc’er Rob ter Horst van de afdeling Interne Geneeskunde.

Rob onderzoekt waarom niet iedereen even goed in staat is ziektes te bestrijden. Hij bestudeert daarvoor de verschillen tussen gezonde en zieke mensen, maar ook tussen mannen en vrouwen en in verschillende seizoenen. Ter Horst: ‘Ik ga met een blog op de NEMO Kennislink website proberen een realistisch beeld te scheppen van mijn werk in de wetenschap. We richten ons op bovenbouwleerlingen, die binnenkort een studiekeuze moeten maken. In bijvoorbeeld films krijgen zij vaak een verkeerd beeld van de wetenschap. Het is belangrijk een realistischer beeld te scheppen. Daarnaast hoop ik een bijdrage te leveren aan een verhoogd enthousiasme voor de wetenschap bij jongeren.’

Op de site bloggen al meer dan veertig andere promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. Zo helpen ze studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo, die staan voor een keuze in hun studie een realistisch beeld te krijgen van wat het is om wetenschapper te zijn. Maar de blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. De Faces treden daarnaast geregeld op bij bijeenkomsten en in de media.

Faces of Science is een project van KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met Nemo Kennislink.nl. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.

https://www.nemokennislink.nl/facesofscience/wetenschappers

 

BNR Nieuwsradio: Hoe dikke muizen afvallen en een beter geheugen krijgen

28
mrt
2017
www.bnr.nl

Editie NL: geheugen trainen

17
mrt
2017
www.rtlnieuws.nl
De Kennis van Nu: een vaccin tegen malaria
Malaria eist nog steeds zo’n half miljoen slachtoffers per jaar. Vooral kinderen en zwangere vrouwen gaan eraan dood. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Radboudumc ontwikkelden het vaccin tegen deze infectieziekte. Met het testen van een vaccin op mensen lijkt de laatste fase van het onderzoek in te gaan.
08
mrt
2017
dekennisvannu.nl
Zorg.nu: Hoe werkt een klikprothese?
In Nederland verliezen per jaar ruim 3000 mensen hun been door ziekte of een ongeluk. Mensen kunnen weer leren lopen door middel van een kokerprothese. Maar die passen niet altijd helemaal goed en doen vaak pijn. De klikprothese kan worden aangeklikt aan het oude bot en voelt dus weer als onderdeel van het lichaam. Zorg.nu laat zien hoe dit werkt.
28
feb
2017
zorgnu.avrotros.nl
Persvoorlichter
photo:Anne van Kessel
Anne van Kessel
Wetenschap
06 21 19 73 89
Contact buiten kantooruren
Tеl: 06 51 29 14 46

Deel dit bericht
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws