Nijmegen,
15
februari
2017

Onderzoeker Rob ter Horst is een van de nieuwe Faces of Science

Hoe ziet je leven er uit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe jonge promovendi gaan als Faces of Science voor het KNAW verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. Eén van hen wordt Radboudumc’er Rob ter Horst van de afdeling Interne Geneeskunde.

Rob onderzoekt waarom niet iedereen even goed in staat is ziektes te bestrijden. Hij bestudeert daarvoor de verschillen tussen gezonde en zieke mensen, maar ook tussen mannen en vrouwen en in verschillende seizoenen. Ter Horst: ‘Ik ga met een blog op de NEMO Kennislink website proberen een realistisch beeld te scheppen van mijn werk in de wetenschap. We richten ons op bovenbouwleerlingen, die binnenkort een studiekeuze moeten maken. In bijvoorbeeld films krijgen zij vaak een verkeerd beeld van de wetenschap. Het is belangrijk een realistischer beeld te scheppen. Daarnaast hoop ik een bijdrage te leveren aan een verhoogd enthousiasme voor de wetenschap bij jongeren.’

Op de site bloggen al meer dan veertig andere promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. Zo helpen ze studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo, die staan voor een keuze in hun studie een realistisch beeld te krijgen van wat het is om wetenschapper te zijn. Maar de blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. De Faces treden daarnaast geregeld op bij bijeenkomsten en in de media.

Faces of Science is een project van KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met Nemo Kennislink.nl. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.

https://www.nemokennislink.nl/facesofscience/wetenschappers

 

BNR: Ouderen overgeslagen bij medisch onderzoek

03
feb
2017
www.bnr.nl

Nieuwsuur: fitter, slanker en gezonder na een maand zonder alcohol

27
jan
2017
nos.nl
Persvoorlichter
photo:Anne van Kessel
Anne van Kessel
Wetenschap
06 21 19 73 89
Contact buiten kantooruren
Tеl: 06 51 29 14 46

Deel dit bericht
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws