Nijmegen,
20
februari
2017

Marinus de Kleuver benoemd tot hoogleraar Orthopedie

Prof. dr. M. de Kleuver is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot hoogleraar Orthopedie aan het Radboudumc. De Kleuver was vanaf 2011 tot zijn benoeming in Nijmegen hoogleraar wervelkolomchirurgie aan het VU medisch centrum Amsterdam en werkte vanaf 1994 in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Marinus de Kleuver is gespecialiseerd in de behandeling van complexe wervelkolompathologie bij kinderen en volwassenen. In het Radboudumc zal hij dat werk en het gerelateerde onderzoek voortzetten. Naast de wervelkolomchirurgie zal de afdeling orthopedie onder zijn leiding de bestaande speerpunten verder uitbouwen. Het betreft de behandeling van botdefecten en botvergroeiingen bij trauma, oncologie en groeistoornissen. Het onderzoek in het Orthopedisch Research Lab (onder leiding van prof. N. Verdonschot) sluit aan op deze ontwikkelingen.

De Kleuver is een sterk voorstander van samenwerking in een strategisch netwerk, zowel intern, (zoals met het Amalia kinderziekenhuis en het Medical Innovation and Technology expert Center - (MITeC) als extern (zoals met de Universiteit Twente en de Sint Maartenskliniek).

Marinus de Kleuver (Son,1965) groeide op in Engeland, studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1990 cum laude zijn artsdiploma behaalde. In 1998 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op het proefschrift Triple osteotomy of the pelvis, onderzoek naar operaties voor de behandeling van heupdysplasie. Zijn proefschrift werd bekroond met de Mathijssenprijs van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, de wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen.

De Kleuver volgde zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het Sint Lucas Ziekenhuis Amsterdam, de Sint Maartenskliniek Nijmegen en het Erie County Medical Centre, Buffalo, VS. Naast zijn werk als orthopedisch chirurg was hij van 2007-2012 directeur van het orthopediecentrum van de Sint Maartenskliniek.

 

RSS feed - Radboudumc Bekijk alle headlines
27
maart
2017
De voedingsstof butyraat vermindert de negatieve gezondheidseffecten van obesitas bij muizen. Darmbacteriën halen deze stof normaal gesproken uit voedingsvezels, maar bij overgewicht neemt het aantal van deze bacteriën af. Obese muizen die ...
Lees meer over dit bericht
22
maart
2017
De Amerikaanse Foundation Fighting Blindness heeft twee belangrijke subsidies toegekend aan onderzoekers van het Radboudumc voor een totaalbedrag van vijf miljoen dollar. Daarmee kunnen de onderzoekers de komende vijf jaar therapieën voor ...
Lees meer over dit bericht
21
maart
2017
In samenwerking met het Radboudumc en VUmc, heeft het Charité Universiteitsziekenhuis in Berlijn een internationaal onderzoeksproject afgerond, dsd-LIFE. Het doel van dit onderzoek is om de klinische zorg voor mensen met ...
Lees meer over dit bericht

BNR Nieuwsradio: Hoe dikke muizen afvallen en een beter geheugen krijgen

28
mrt
2017
www.bnr.nl

Editie NL: geheugen trainen

17
mrt
2017
www.rtlnieuws.nl
De Kennis van Nu: een vaccin tegen malaria
Malaria eist nog steeds zo’n half miljoen slachtoffers per jaar. Vooral kinderen en zwangere vrouwen gaan eraan dood. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Radboudumc ontwikkelden het vaccin tegen deze infectieziekte. Met het testen van een vaccin op mensen lijkt de laatste fase van het onderzoek in te gaan.
08
mrt
2017
dekennisvannu.nl
Zorg.nu: Hoe werkt een klikprothese?
In Nederland verliezen per jaar ruim 3000 mensen hun been door ziekte of een ongeluk. Mensen kunnen weer leren lopen door middel van een kokerprothese. Maar die passen niet altijd helemaal goed en doen vaak pijn. De klikprothese kan worden aangeklikt aan het oude bot en voelt dus weer als onderdeel van het lichaam. Zorg.nu laat zien hoe dit werkt.
28
feb
2017
zorgnu.avrotros.nl

Voor interviewaanvragen en het maken van foto’s, radio- en tv-opnames, neemt u contact op met een van onze persvoorlichters.

Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. 

Persvoorlichter
photo:Marloes de Vink
Marloes de Vink
Beleid, patiëntenzorg en onderwijs
06 52 02 81 72
photo:Roos de Gouw
Roos de Gouw
Patiëntenzorg, beleid en onderwijs
06 - 25 69 52 37
photo:Viola  Peulen
Viola Peulen
Beleid
024 366 73 78
photo:Anne van Kessel
Anne van Kessel
Wetenschap
06 21 19 73 89
photo:Pieter  Lomans
Pieter Lomans
Wetenschap
06 31 97 05 58
photo:Marcel  Wortel
Marcel Wortel
Wetenschap
06 21 10 54 33
Contact buiten kantooruren
Tеl: 06 51 29 14 46

Deel dit bericht
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws