Nijmegen,
27
februari
2017

Koos van der Hoeven benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

Prof. dr.ir. Koos ( J.J.M). van der Hoeven is met ingang 1 januari 2017 benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie aan het Radboudumc. Van der Hoeven werkte als internist-oncoloog en bestuurder in diverse ziekenhuizen en is sinds 2015 verbonden aan het Radboudumc als hoofd van de afdeling Medische oncologie, opleider en hoofd a.i. Kinderoncologie.

Nieuwe behandelingen
Als hoogleraar Medische Oncologie zal hij zich inzetten voor de introductie van nieuwe behandelingen tegen kanker, het stimuleren van onderzoek naar voorspellende testen voor effectiviteit van kostbare behandelingen en modernisering van onderwijs en opleiding in de oncologie. Daarnaast zal hij de regionale samenwerking op het gebied van de oncologie proberen te optimaliseren.

Koos van der Hoeven (Maasland, 1952) studeerde Biologie (1975) aan de Universiteit Wageningen en Geneeskunde aan de Vrije Universiteit, waar hij in 1981 zijn artsdiploma behaalde. Hij specialiseerde zich op het gebied van de interne geneeskunde en de oncologie in het Andreasziekenhuis Amsterdam, het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het VU Medisch Centrum. In dit laatste ziekenhuis was hij chef de clinique van de afdeling Oncologie en bestuurslid van het stafconvent.

Van der Hoeven promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar de waarde van de PET scan bij de diagnostiek en behandeling van borstkanker (Prospects for positron emission tomography in the staging and treatment of breast cancer patients).

Van 1988 tot 2007 was Van der Hoeven als internist-oncoloog verbonden aan het Ziekenhuis Amstelland (Amstelveen), waar hij de laatste jaren ook stafvoorzitter en waarnemend lid van de raad van bestuur was. Vervolgens werkte hij vijf jaar als in het Medisch Centrum Alkmaar, waarna hij in 2012 werd benoemd tot hoofd van de afdeling Medische Oncologie en hoogleraar aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij was vijf jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en vijf jaar voorzitter van SONCOS. In deze bestuursperiode werd het eerste multidisciplinaire normeringrapport oncologie opgesteld, waarin geformuleerd staat waar ziekenhuizen aan moeten voldoen om de meest voorkomende vormen van kanker te kunnen behandelen. Voor KWF Kankerbestrijding was hij voorzitter van een commissie die twee rapporten uitbracht over de toegankelijk voor nieuwe dure medicijnen tegen kanker.In 2015 kwam Van der Hoeven naar Nijmegen. Naast de eerder genoemde functies in het Radboudumc, is hij hier onder meer (mede-) voorzitter van het Centrum voor Oncologie en voorzitter van de Stichting AYA, die jongvolwassenen (AYA’s) steunt bij hun gevecht tegen kanker.

 

RSS feed - Radboudumc Bekijk alle headlines
27
maart
2017
De voedingsstof butyraat vermindert de negatieve gezondheidseffecten van obesitas bij muizen. Darmbacteriën halen deze stof normaal gesproken uit voedingsvezels, maar bij overgewicht neemt het aantal van deze bacteriën af. Obese muizen die ...
Lees meer over dit bericht
22
maart
2017
De Amerikaanse Foundation Fighting Blindness heeft twee belangrijke subsidies toegekend aan onderzoekers van het Radboudumc voor een totaalbedrag van vijf miljoen dollar. Daarmee kunnen de onderzoekers de komende vijf jaar therapieën voor ...
Lees meer over dit bericht
21
maart
2017
In samenwerking met het Radboudumc en VUmc, heeft het Charité Universiteitsziekenhuis in Berlijn een internationaal onderzoeksproject afgerond, dsd-LIFE. Het doel van dit onderzoek is om de klinische zorg voor mensen met ...
Lees meer over dit bericht

BNR Nieuwsradio: Hoe dikke muizen afvallen en een beter geheugen krijgen

28
mrt
2017
www.bnr.nl

Editie NL: geheugen trainen

17
mrt
2017
www.rtlnieuws.nl
De Kennis van Nu: een vaccin tegen malaria
Malaria eist nog steeds zo’n half miljoen slachtoffers per jaar. Vooral kinderen en zwangere vrouwen gaan eraan dood. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Radboudumc ontwikkelden het vaccin tegen deze infectieziekte. Met het testen van een vaccin op mensen lijkt de laatste fase van het onderzoek in te gaan.
08
mrt
2017
dekennisvannu.nl
Zorg.nu: Hoe werkt een klikprothese?
In Nederland verliezen per jaar ruim 3000 mensen hun been door ziekte of een ongeluk. Mensen kunnen weer leren lopen door middel van een kokerprothese. Maar die passen niet altijd helemaal goed en doen vaak pijn. De klikprothese kan worden aangeklikt aan het oude bot en voelt dus weer als onderdeel van het lichaam. Zorg.nu laat zien hoe dit werkt.
28
feb
2017
zorgnu.avrotros.nl

Voor interviewaanvragen en het maken van foto’s, radio- en tv-opnames, neemt u contact op met een van onze persvoorlichters.

Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. 

Persvoorlichter
photo:Marloes de Vink
Marloes de Vink
Beleid, patiëntenzorg en onderwijs
06 52 02 81 72
photo:Roos de Gouw
Roos de Gouw
Patiëntenzorg, beleid en onderwijs
06 - 25 69 52 37
photo:Viola  Peulen
Viola Peulen
Beleid
024 366 73 78
photo:Anne van Kessel
Anne van Kessel
Wetenschap
06 21 19 73 89
photo:Pieter  Lomans
Pieter Lomans
Wetenschap
06 31 97 05 58
photo:Marcel  Wortel
Marcel Wortel
Wetenschap
06 21 10 54 33
Contact buiten kantooruren
Tеl: 06 51 29 14 46

Deel dit bericht
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws